Archive for the ‘Algemeen’ Category

Leuke Android browser

Het is enige tijd geleden dat ik hier geschreven heb maar nu moest het er toch van komen. Ik kwam iets tegen wat ik wel wil delen!
Sinds kort heb ik een andere smartphone en kwam er achter dat mijn oude HTC smartfone een geweldige browser had. Deze browser plaatste tekst zo op het scherm dat deze altijd op het scherm paste. Ook als je flink inzoomde. Nu heb ik een prachtig hi-end toestel van Samsung die van alles kan behalve tekst fatsoenlijk op het scherm zetten met internetten. Je moet bij het lezen van links naar rechts schrollen! Niemand schijnt zich daar aan te storen maar ik erger me daar aan. Je moet of hele kleine lettertjes lezen of schrollen.

Ik ben op zoek gegaan naar een vervanger van de standaard browser van de Samsung smartphone en wat blijkt, Chrome, Firefox, Opera (mobile) en Dolphin, de bekende browsers hadden geen van alle deze schaal mogelijkheid. Inzoomen ja! Maar bij verder inzoomen om de tekst wat groter op het scherm te laten verschijnen mag je schuiven met je tekst op het display!
Totdat ik tegen een voor mij totaal onbekende browser liep. Maxthon Android Webbrowser, nooit van gehoord maar precies de browser die ik zocht. Ik mis mijn HTC bowser niet meer want Maxthon plaatst de tekst netjes op het scherm en werkt perfect!
Denk je van, dat schuiven van tekst herken ik en vind dit ook vervelend, probeer dan Maxthon eens. Misschien ben je dan net zo enthousiast als ik!

Video bewerken met Openshot

Met Openshot is het eenvoudig om diverse video bewerkingen te  doen. Allereerst converteer ik moet Openshot de film van Full HD 1800p naar 720p omdat de film anders niet vloeiend wil afspelen op mijn PC met Ubuntu (met windows 7 is dat geen probleem overigens). Hiervoor plaats ik de film op de edit balk en exporteer deze met de rode knop boven in het scherm. De volgende instellingen gebruik ik hier voor:

Het exporteren neemt een geruime tijd in beslag!

Het ge-exporteerde bestand wordt in een nieuw project geladen van Openshot en nu kan het editen beginnen.

Als het editen klaar is dan kan de film ge-exporteerd worden naar het eind film formaat.

Site bekijken op mobiel e.d.

Ik ben nu aan het testen of de site geschikt gemaakt kan worden voor het bekijken op een mobiel apparaat  zoals een Android, Iphone, PDA e.d…

Voor de laatste categorie wordt een aangepaste versie van de site getoond die snelle laad en geschikt is voor kleinere schermen.

Reacties van mobiele bezoekers zijn welkom.

Bijgewerkt

Bezoekers die zo af en toe op deze pagina komen kijken weten dat hier niet zoveel gebeurd. Ik ben niet zo’n blogger  en mijn verhalen zijn meer van het praktische.. De afgelopen tijd heb ik echter wel wat veranderd op de achtergrond waarvan een paar dingen zichtbaar zijn voor de oplettende bezoeker. Er zijn bijv. wat links bijgekomen op deze site.

Verder ben ik van plan om deze blog voor nog een praktisch doeleinde te gaan gebruiken. Ik schrijf voor mijzelf vaak in kladblok soort van handleidingen voor bepaalde dingen. Niet echt super duidelijk uitgelegd maar voor mij voldoende om te weten hoe ik iets gedaan heb. Dit wil ik nu ook hier gaan plaatsen. Het doel is dus niet om anderen iets uit te gaan leggen maar om voor mijzelf dingen terug te kunnen vinden. Dat een ander hier misschien ook wat aan kan hebben is dan mooi meegenomen. De aparte site van Handleidingen wil ik ook in deze blog gaan toevoegen. De komende tijd zullen er dus wat nieuwe posts komen met alleen maar handleidingen en u weet nu waarom 🙂

Nieuwe verwarmingsketel

2e kerstdag zaten we in de kamer toen er een zware oude motor door de straat leek te rijden. Het geronk hield aan en nieuwsgierig liep ik naar de voordeur. In het halletje aangekomen bleek het geluid niet van buiten te komen maar van boven, daar waar onze verwarmingsketel hangt. Dat was even schrikken en snel naar boven gerend om de stekker er uit te trekken. Na van de schrik bekomen te zijn toch maar weer de stekker in het stopcontact gestoken want op 2e kerstdag een verwarmingsmonteur laten komen is ook niet alles.
Gelukkig deed de ketel het toen weer, dus we hoefden niet in de kou te zitten. Balen was het wel want we wilden eigenlijk uitkijken naar een nieuwe ketel omdat deze inmiddels 18 jaar oud was. Maar goed de ketel deed het eerst weer, dus hoefden niet in de kou te zitten. Het ging een aantal dagen goed totdat…  weer precies hetzelfde gebulder. De stekker er maar weer eens uitgetrokken en later weer terug in het stopcontact geduwd en hij brandde weer. We hebben toen de monteur gebeld welke constateerde dat de branders gescheurd waren. Toen wij aangaven dat we aan een nieuwe ketel dachten vond hij dat een prima idee en kwam met een voorstel. Hier zouden we over nadenken en we probeerden elders ook nog informatie en offertes te krijgen maar dan blijkt maar weer dat tussen kerst en oud en nieuw alles dicht is en ook niets of niemand is te bereiken behalve… ja onze eigen monteur. Dus… niet moeilijk doen, het was acceptabel, dus.. Vandaag kregen we de nieuwe ketel

De oude was er in een half uurtje uitgesloopt en werd met 2 man naar beneden gesleept nadat het omhulsel al door mij en een monteur naar beneden was gesleept. De nieuwe ketel werd met gemak door 1 man naar boven getild en brandde een paar uur later.

Wat er in 18 jaar is veranderd werd wel heel duidelijk. Toen werd er nog een ketel gemonteerd. Nu is het een keteltje geworden 🙂

OUDE KETEL                      NIEUWE KETEL

Ubuntu 8.10 en Panasonic DMC-FZ18

Standaard kan de Panasonic DMC-FZ18 niet samen werken met Ubuntu 8.10.
Je krijgt een foutmelding op het scherm zodra je de camera via je usb poort inplugt.
Dit is te verhelpen door in de file:

usr/share/hal/fdi/policy/20thirdparty

deze regels toe te voegen

<match key=”camera.libgphoto2.name” contains=”Panasonic Lumix FZ5″>
<merge key=”camera.libgphoto2.support” type=”bool”>False</merge>
</match>

Bij mij komt de inhoud van de file er dan zo uit te zien:

<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?> <!– -*- SGML -*- –>

<deviceinfo version=”0.2″>
<device>
<match key=”@info.parent:storage.vendor” contains=”Apple”>
<match key=”@info.parent:storage.model” contains=”iPod”>
<match key=”volume.fsusage” contains=”filesystem”>
<append key=”info.callouts.add” type=”strlist”>libgpod-callout</append>
</match>
</match>
</match>

<match key=”camera.libgphoto2.name” contains=”Panasonic Lumix FZ5″>
<merge key=”camera.libgphoto2.support” type=”bool”>False</merge>
</match>

</device>
</deviceinfo>

Tijd

MaanZalig zo’n vakantie. Eindelijk eens tijd om gewoon dingen te doen waar je zin in hebt maar veel tijd kost. Hier kom je normaal gewoon niet meer aan toe. Zo ben ik nu bezig om mijn site over Assen weer een nieuw leven in te blazen. Hier gebruik ik een CMS voor. Ik was al lang op zoek naar een CMS system welke er als een gewone webpagina uit kan komen te zien. Het is eindelijk gelukt om deze te vinden, namelijk MODX. Als alles is geïnstalleerd, ontworpen en ingesteld, dan is het gebruik hiervan te vergelijken met deze blog software maar de site heeft niet het uiterlijk van CMS sites zoals gemaakt met Joomla en E107. Hier ben ik nu dus een deel van mijn vakantie mee bezig. Verder hebben we diverse cachen gevonden op Ameland en vandaag zijn we bij het wad wezen kijken. Ook heb ik net een geweldige mooie foto van de maan kunnen maken.

Overstap 2

De overstap van XS4ALL-KPN naar XS4ALL-Only is gelukt. Het speedtouch 510 modem kon gewoon in de spoofing mode blijven staan zodat de server gewoon aan het internet kan blijven hangen. Dit was wel even spannend want de berichten op het internet waren hier niet positief over. Bij veel overstappers werkte de spoofing methode met de speedtouch 510 niet meer na de overstap. Als oorzaak wordt opgegeven dat XS4ALL Juniper apparatuur gebruiken en de KPN Cisco. Echter hier en daar werd gesuggereerd dat je met de allerlaatste spoofing versie je toch een kans maakte om het werkend te krijgen. Dit is dus gelukt! Dit spoofing script is hier te vinden. Na de overstap de ipadressen aanpassen en het werkte hier weer.

Voordeel van deze overstap is dat bandbreedte naar deze server nu is verdubbeld (van 512 naar 1024) en dat we KPN niet meer nodig zijn voor deze verbinding 🙂 .

Kast

De eerste kast die ik zelf in elkaar zette bestond uit mooie gefineerde houtplaten. Toen werd er al gezegd: da’s niet massief, “troep” is het.kast.jpg In de loop van tijden is die “troep” nog troeperige geworden. De houten fineerlaag werd een kunststof fineerlaag. De meubelplaat week voor 15 mm spaanplaat. Maar dat er nog meer ontwikkeling mogelijk was bleek wel bij onze nieuwe kast. Onze kast welke in Denemarken is geproduceerd bevat natuurlijk kunststof fineer als toplaag en dit nu op, let wel, 12 mm spaanplaat. De kast wordt geleverd met houtendeuvels van een dikte van een grote lucifer en de schroeven (die in een horloge goed een plaats zouden kunnen vinden) houden de boel bij elkaar. Maar zie toch het wonder! In de kunst om van “troep” iets leuks te maken zijn we toch behoorlijk in ontwikkeld. Want na het heel voorzichtig monteren van de kast staat er toch een redelijke stevige kast die in zijn geheel niet onaardig is. Knap staaltje van product ontwikkeling!

T-shirts

We zijn een weekje op vakantie in ‘s-Gravenzande in een Chalettie op het park Vlugtenburg. Gisteren zijn we aangekomen en kwamen er rap achter dat ik toch wat vergeten was mee te nemen. Namelijk T-shirts! Om nu een week lang in hetzelfde t-shirt te lopen leek me niet echt prettig dus bedachten we dat we vandaag de stad in zouden gaan.

We besloten Delft te te gaan, dit moet een mooie plaats zijn welke redelijk groot is dus moesten we daar wel kunnen slagen. Het winkelcentrum van Delft op de Mio opgezocht en de route uit laten stippelen. Toen we Delft binnenkwamen zagen we al rap dat het ZEEER druk was. Alle parkeerplaatsen vol en als er 1 vrij was dan moest er dik betaald worden en hing de chaufeurskant bijna boven het water. Uiteindelijk toch maar weer het centrum uit gereden toen we aan de linkerkant een begraafplaats aantrof met een lege parkeerplaats waar onze auto mooi kon staan. Volgens onze Mio was het naar het centrum ongeveer 800 meter lopen en dat lukte ons vonden we. Op op naar het centrum dus.

In het centrum aangekomen kwamen we direct een Bristol tegen die we voorbij liepen. Na wat rondgelopen te hebben liepen we een C&A binnen. Na even zoeken kwamen we t-shirts tegen.. 2 stuks, meer waren er niet meer maar beter iets dan niets dus op naar de kassa…. Euh nee dus want de rij achter de kassa stond tot achter in de winkel en zo wanhopig zijn we nou ook weer niet! Vervolgens na wat rondlopen kwamen we nog eenKoffie Zeeman tegen waar ik 1 t-shirt kon kopen. Na nog wat rondgelopen te hebben in de drukte liepen we weer richting de auto en schoten toch maar even de Bristol binnen en BINGO.. 4 t-shirts voor een kopie… Hadden we deze winkel maar gelijk aangedaan… Nouja.. tijd voor een kop koffie met wat lekkers en dan naar de auto.

RegenJa naar de auto… Alleen het weer zat even niet mee want het begon te regenen. We bleven dus nog een poos op het overdekt terras zitten maar het bleef regenen en toen kwam er nog wat onweer bij. Ina besloot een paraplu te kopen (hadden we heel handig in de auto laten liggen) en we togen naar de auto. De foto hieronder verteld meer dan wat ik erbij zou kunnen schrijven 🙂

Wind

Toen we “thuis” kwamen dook ik achter mijn laptop om de foto’s te bekijken en dit verhaal te tikken. Plotseling stonden er 2 broers en een vader in de deuropening. “Ik zie dat jullie zitten te computeren” sprak de vader. “Mijn zoon probeert al sinds gisteravond het internet aan de gang te krijgen maar het lukt maar niet en hij is daarom niet in zo’n best humeur. Nou kom binnen.. zet de laptop maar aan.. Het was een prachtig apparaat met Windows Vista maar het draadloos netwerk stond uit. Na op het draadloosnetwerk knopje gedrukt te hebben om de netwerkkaart tot actie te brengen kon de code ingevoerd worden en tot grote vreugde werkte het. Al baalde ‘t jong wel een beetje dat er maar 5 min. voor nodig was geweest om het internetten te activeren….