Dropbox Ubuntu (textbase)

Wat is Dropbox? (bijgewerkt 14-11-2011)

Dropbox is een pakket van software en opslagruimte welke via internet je standaard 2 Gb opslagruimte aanbied. De software van Dropbox maakt een map aan die Dropbox is genoemd. Alle mappen en bestanden die je daar naar toe copieerd worden automatische geupload naar je 2 GB opslagruimte bij Dropbox. Een online Backup dus eigenlijk. Het is mogelijk om Dropbox op verschillende computers te installeren welke allemaal dus bestanden kunnen droppen in de map Dropbox welke op alle computers in deze map komt te staan.
Ook is het mogelijk om mappen te delen met andere leden van Dropbox. Wil je meer weten van Dropbox klik dan hier .
Dropbox is voor Windows, Linux en Mac beschikbaar. Voor Ubuntu desktop is een kant en klaar installatie bestand beschikbaar welke gelijk werkt (net als de Windows versie overigens).

Voor een Ubuntu tekstbases versie zoals de Ubuntu Server versies is er een speciale versie beschikbaar welke geïnstalleerd moet worden op de volgende manier:

Download de laatste versie van Dropbox voor textbased linux systemen hier.

Installeren deze op de volgende manier:

cd ~
rm -rf .dropbox* Dropbox
tar xzf <bestandsnaam>
.dropbox-dist/dropbox

De eerste keer krijg je een link te zien. Via deze link log je (met bijv: lynx) in op je Dropbox account zodat de linuxmachine aangemeld wordt.

Stop Dropbox en start deze weer met de opdracht:

nohup .dropbox-dist/dropboxd &

In je home map is nu de map Dropbox waar je de bestanden die je wilt delen kunt droppen en natuurlijk ook verwijderen. Zelf heb ik met Samba deze map gedeeld zodat alle computers op ons netwerk bij de Dropbox kunnen zonder dat hiervoor het programma Dropbox op deze computers is geinstalleerd. Verder is het ook nog mogelijk dat je jouw’n Dropbox via de homepage van Dropbox beheerd. Je kunt dan vanaf elke locatie via internet jouw bestanden beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.