Kast

De eerste kast die ik zelf in elkaar zette bestond uit mooie gefineerde houtplaten. Toen werd er al gezegd: da’s niet massief, “troep” is het.kast.jpg In de loop van tijden is die “troep” nog troeperige geworden. De houten fineerlaag werd een kunststof fineerlaag. De meubelplaat week voor 15 mm spaanplaat. Maar dat er nog meer ontwikkeling mogelijk was bleek wel bij onze nieuwe kast. Onze kast welke in Denemarken is geproduceerd bevat natuurlijk kunststof fineer als toplaag en dit nu op, let wel, 12 mm spaanplaat. De kast wordt geleverd met houtendeuvels van een dikte van een grote lucifer en de schroeven (die in een horloge goed een plaats zouden kunnen vinden) houden de boel bij elkaar. Maar zie toch het wonder! In de kunst om van “troep” iets leuks te maken zijn we toch behoorlijk in ontwikkeld. Want na het heel voorzichtig monteren van de kast staat er toch een redelijke stevige kast die in zijn geheel niet onaardig is. Knap staaltje van product ontwikkeling!

5 replies on “Kast”

 1. mambro schreef:

  als je kasten als afscheiding gebruikt zou er dan ook fineer op de achterkant moeten?

 2. Ina schreef:

  Mooi laten staan en nooit meer aankomen…. 😉 Maar prachtig is t’ie!

 3. Rien schreef:

  Wat is er mis met deze kast ??
  Volgens mij NIETS 🙂

  Groetjes,

  Rien

 4. Peer schreef:

  Mooi kastje, en wat een leuke weblog is dit!

 5. Freddie schreef:

  Ziet er goed uit toch.

  Ook ik heb mij gespecialiseerd in het opbouwen van deze reut en ik moet zeggen dat het zeer goed lukt. Na al die jaren van intensief gebruik zijn ze nog steeds goed 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.