Nieuwe verwarmingsketel

2e kerstdag zaten we in de kamer toen er een zware oude motor door de straat leek te rijden. Het geronk hield aan en nieuwsgierig liep ik naar de voordeur. In het halletje aangekomen bleek het geluid niet van buiten te komen maar van boven, daar waar onze verwarmingsketel hangt. Dat was even schrikken en snel naar boven gerend om de stekker er uit te trekken. Na van de schrik bekomen te zijn toch maar weer de stekker in het stopcontact gestoken want op 2e kerstdag een verwarmingsmonteur laten komen is ook niet alles.
Gelukkig deed de ketel het toen weer, dus we hoefden niet in de kou te zitten. Balen was het wel want we wilden eigenlijk uitkijken naar een nieuwe ketel omdat deze inmiddels 18 jaar oud was. Maar goed de ketel deed het eerst weer, dus hoefden niet in de kou te zitten. Het ging een aantal dagen goed totdat…  weer precies hetzelfde gebulder. De stekker er maar weer eens uitgetrokken en later weer terug in het stopcontact geduwd en hij brandde weer. We hebben toen de monteur gebeld welke constateerde dat de branders gescheurd waren. Toen wij aangaven dat we aan een nieuwe ketel dachten vond hij dat een prima idee en kwam met een voorstel. Hier zouden we over nadenken en we probeerden elders ook nog informatie en offertes te krijgen maar dan blijkt maar weer dat tussen kerst en oud en nieuw alles dicht is en ook niets of niemand is te bereiken behalve… ja onze eigen monteur. Dus… niet moeilijk doen, het was acceptabel, dus.. Vandaag kregen we de nieuwe ketel

De oude was er in een half uurtje uitgesloopt en werd met 2 man naar beneden gesleept nadat het omhulsel al door mij en een monteur naar beneden was gesleept. De nieuwe ketel werd met gemak door 1 man naar boven getild en brandde een paar uur later.

Wat er in 18 jaar is veranderd werd wel heel duidelijk. Toen werd er nog een ketel gemonteerd. Nu is het een keteltje geworden 🙂

OUDE KETEL                      NIEUWE KETEL

4 antwoorden op “Nieuwe verwarmingsketel”

  1. Dat is idd een mooi klein keteltje…zou in mijn keuken ook wat chicquer uitkomen dan het bakbeest dat er nu hangt…:)

  2. Wat vervelend dat dit soort dingen op de een of andere manier altijd rond feestdagen gebeuren he! Bij vrienden van mij was dat ook al het geval. Gelukkig hebben jullie niet echt in de kou gezeten! Dat is wel fijn. Mag ik vragen wat voor nieuwe ketel jullie nu hebben geplaatst? Ik ben namelijk zelf ook aan het kijken voor een nieuwe. De oude doet het nog wel maar de monteur zei laatst dat het wel verstandig was om niet te lang te wachten met vervangen om ongemakken te voorkomen. Zelf komen we op deze uit: http://www.cvketel-weetjes.nl/informatie/cv-ketel-kiezen/beste-cv-ketel-2010.html. Maar we zijn ook wel benieuwd wat andere mensen voor ketel hebben en hoe deze hen bevalt.

    Groeten,
    Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.