Overstap 2

De overstap van XS4ALL-KPN naar XS4ALL-Only is gelukt. Het speedtouch 510 modem kon gewoon in de spoofing mode blijven staan zodat de server gewoon aan het internet kan blijven hangen. Dit was wel even spannend want de berichten op het internet waren hier niet positief over. Bij veel overstappers werkte de spoofing methode met de speedtouch 510 niet meer na de overstap. Als oorzaak wordt opgegeven dat XS4ALL Juniper apparatuur gebruiken en de KPN Cisco. Echter hier en daar werd gesuggereerd dat je met de allerlaatste spoofing versie je toch een kans maakte om het werkend te krijgen. Dit is dus gelukt! Dit spoofing script is hier te vinden. Na de overstap de ipadressen aanpassen en het werkte hier weer.

Voordeel van deze overstap is dat bandbreedte naar deze server nu is verdubbeld (van 512 naar 1024) en dat we KPN niet meer nodig zijn voor deze verbinding 🙂 .

Een antwoord

  1. Het is toch wat met die nieuwe media. Het is mooi dat alles werkt (en bleef werken). Succes voor de toekomst gewenst. Oh ja en prettige kerst natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.