Schoonmaak en updates

De afgelopen dagen zijn we op vakantie en met dit slechte weer heb je dan tijd voor dingen waar je anders niet aan toe komt. Nu heb ik hier en daar een website staan en gaat mijn voorkeur voor een website maken uit naar gewoon HTML. Dit is redelijk onderhoudsvrij en kost je alleen tijdens het maken enige grijze haren. Echter als je een website wilt waar je via een beheerscherm makelijk wijzingen kunt aanbrengen, dan ga je op zoek een programma die dit voor je mogelijk maakt.
Nadeel van deze manier van een website presenteren is dat je dan dit programma onderhouden moet door middel van updates. Dat updaten gaat niet altijd vlekkeloos en om die reden stel ik updaten vaak uit naar een tijdstip waar ik wat meer tijd heb dan gebruikelijk. Echter te lang wachten is een risico, afgezien van de beveiliggingslekken die dan bekend zijn en mogelijk misbruikt worden, zou het maar zo eens kunnen dat je provider de database bijwerkt naar een nieuwere versie (zij updaten wel regelmatig) en je programma werkt dan niet meer en dan had, met nadruk op had, je een leuke site. Daarom ben ik de afgelopen dagen druk aan het updaten gegaan.

Achter deze log draait de motor welke WordPress heet en ook deze moet regelmatig bijgewerkt worden.
De vorige update vond ik zelf niet echt een verbetering. Het beheerdergedeelte waar je o.a. je berichten in post was zeer onoverzichtelijk. Nu echter met deze laatste update is het gelukkig weer een overzichtelijke interface geworden. Gelukkig ging het updaten lekker vlot en zonder problemen dus ook gelijk de log van Ina maar geupdate.

Vervolgens de website Assen vroeger en nu ook maar bijgewerkt. Deze werkt ook met een programma omdat deze site bestaat uit veel informatie en links. Ook dit ging redelijk vlot.

Vervolgens viel mij het op dat steeds meer sites een klein plaatje krijgen in de browser voor de link (het zogenaamde favicon icoon) dus heb mijn webserver ook een beetje aangepast zodat u nu Hu boven in de balk ziet staan want moet toch een beetje met de tijd meegaan toch.

Al met al dus een nuttige tijdbesteding van de regenachtige dagen ๐Ÿ™‚

4 antwoorden op “Schoonmaak en updates”

 1. Ik word helemaal gestoord (nou… bijna dan) van die nieuwe update van WordPress hoor… ๐Ÿ™
  Maar voor de rest hebben we het prima naar onze zin hรจ? ๐Ÿ™‚

 2. De favicon was me al opgevallen. Leuk hoor.
  En de wordpress update zal ik dan ook eindelijk maar eens uit gaan voeren.
  Wel nuttig als ik dit zo lees.
  Groetjes!

 3. Blij dat de site nog bestaat Ina kom je ook weer eens kjken op mijn …..
  Vele groetjes uit Groningen,

 4. Ooohhhh…nu weet ik waarom ik bij Hadewich al een tijdje Hu zie staan…zie het nu bij jou ook idd…;)
  Cool man…!!!…jajaja ik reageer een beetje laat maar vanwege het texelweekend met de bijbehorende blogs lezende struinde ik ff verder…vandaar…:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.