Vista en HP PSC2110 All in One printer

pic14408.gifHet heeft even geduurd maar ook ik ben nu “aan de Windows Vista”. Eindelijk is de lang geplande nieuwe computer er. Vorig jaar zou ik deze al aanschaffen maar door alle drukte en gebeurtenissen kwam het er maar niet van. Nu zit ik dit blogje op mijn nieuwe computer te tikken onder Vista.

Omdat de computer nieuw was werkt alle hardware onder Vista zoals je zou mogen verwachten. Voordat ik echter tot de aanschaf overging had ik nog even gecheckt of onze oude printer (HP PSC2110 All in One) ook zou werken onder Vista en ja de drivers zaten er standaard in. En jahoor, printer aansluiten, hij werkte! Eventjes delen zodat ook de andere computers op het netwerk zouden kunnen printen… Ja, dat werkte ook.. Totdat er een foto of een PDF bestand geprint moest worden, dan kwamen er alleen maar lege pagina’s uit en dit bleef zo bij alles wat je wou printen. De computer opnieuw opstarten maakte niets uit, het probleem bleef! Dus de printerdriver verwijderen uit Vista en de printer losgekoppeld van de computer. Opnieuw aansluiten en installeren en ja, hij werkte weer…. Todat… ja foto’s en PDF bestanden.. Na twee keer de printer opnieuw ge├»nstalleerd te hebben hing uiteindelijk de printer toch weer aan de oude vertrouwde XP computer.

Nu ben ik op dit moment wat grieperig en thuis en nu, zoals ze zo mooi zeggen, weer aan de beterende hand en zat het mij toch niet lekker. Op zich heb ik best goede ervaringen met de HP helpdesk maar het bellen kost altijd zo veel. Een alternatief dan de HP chat! Had voor mijn werk hiervan al eens gebruikt gemaakt en gisteren maar eens op die mannier contact gezocht (op mijn oude computer) met de helpdesk van HP. Al met al hebben we een dik uur in de chat gezeten, printer afgekoppeld, getest en….? Uiteindelijk aan de praat gekregen. De oplossing…. Dit had ik nooit kunnen bedenken. Installeer de driver van de HP Deskjet 990c i.p.v. de originele. Tot nu toe werkt het prima (even afkloppen, nok, nok!) en ga ik hoopvol de toekomst in dat ook de printer goed blijft werken aan de nieuwe computer.

Een antwoord

  1. Ik heb onlangs een nieuwe Laptop met Vista , maar nu werkt mijn printer niet meer naar behoren
    namelijk ik kan niet meer scannen.
    Is dit misschien normaal ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.