Landal Dwergtersand 12 -23 februari 2018

Donderdag  22 februari

We stonden rond half 9 op. Chris bakte twee broodjes die we nog over hadden en ik haalde er nog twee bij aan de overkant bij de receptie. Ik boekte ook voor vrijdagmorgen voor ons beiden ontbijt bij én een late check-out zodat we pas om 1 uur uit ons huisje hoeven. Dat is een lekker vooruitzicht op alle fronten. We aten vervolgens lekker de broodjes en dronken koffie/thee. Daarna ging Chris zijn rondje lopen. Toen hij net weg was begon het een beetje te sneeuwen…. minimaal en het bleef ook niet echt liggen.

    Het moment om de vogels ook maar wat brood te voeren. Ik had stille hoop dat ik deze vogel nou eindelijk eens herkenbaar in beeld zou krijgen…. en dat is gelukt! Dusss…. wát voor type is dit? Ik heb echt géén idee. De grootte van een mus en de kleuren van een vlaamse gaai 😉 Volgens Chris is het een soort kanarie hahaha

Daarna hebben we samen OS gekeken op tv. Vreselijk spannende finales shorttrack voor heren en dames.

Rond half twee stapten we in de auto om naar Oldenburg te gaan. Drie museums voor de prijs van één…. daar houden we van. We begonnen bij het Prinzenmuseum. Auto op de parkeerplaats en hop…. naar binnen. Kaartje gekocht, jas in de garderobe en toen: kunst kijken.

    We zagen schilderijen waar we beiden niet super gecharmeerd van waren (sommige wel hoor) en wel hele mooie beelden en één prachtige kamer. Wel hele mooie originele vloeren….. en een mooi plafond (sterren).

     

     

     

    Daarna deden we onze jassen weer aan en liepen naar buiten naar het volgende pand: het Schloss. Jeetje…. wat een imposant pand. En dan is dit alleen nog maar één van de ingangen.

    We besloten eerst maar eens ergens koffie/chocolademelk mét te scoren. Gelukt 🙂

Daarna toch maar naar binnen met het idee in ons achterhoofd dat ook dit misschien weer alleen maar kunst zou zijn. Nou, niets was minder waar. Drie verdiepingen: de eerste twee met mooie vertrekken die deels ingericht waren met vitrines, attributen en schilderijen. Daarnaast stonden er ook meubels… prachtige meubels…. grote meubels. Elke ruimte (of meerdere) waren ingericht naar een thema. Ook waren er op de tweede verdieping een tiental ruimtes die zo ingericht waren dat het accent lag op de ruimte zelf.

     

     

     

Ook was er een deel met het thema 60 en 70-er jaren. Ach…. die kleding én dat Melitta setje waarbij ik gelijk riep: kiek, die had mam óók volgens mij 🙂

        

Er was ook een zaal waar de WO-II uitgelicht werd. Ik blijf dat altijd wat lastig vinden als ik dat tegenkom in Duitsland. Wel kwamen we erachter dat er vooral ook in de stad Oldenburg veel Joodse mensen gewoond en gewerkt hadden die ook grotendeels gedeporteerd waren in de oorlog.

    We deden hierna nog één verdieping: de bovenste waar een overzichtstentoonstelling was van World Press Foto 2017. Er waren op die verdieping véél mensen. Dat was niet leuk kijken dus. We zaten inmiddels ook al zo vol met indrukken dat we ergens halverwege omgedraaid zijn en de trappen weer naar beneden gingen. Jassen weer aan, nog even een koelkastmagneet gekocht en toen terug naar de auto. Het derde pand hebben we maar gelaten voor wat het was.

    We hebben in Oldenburg bij Famila XXL even getankt…. lekker goedkoop 😉 en de auto rijdt hier zeer zuinig.

Daarna reden we terug naar ons park waar we gingen eten bij het restaurant. We namen een licht colaatje en een stokbroodje (het waren er echt meer hoor hahaha) met kruidenboter vooraf. Chris koos vervolgens voor een pizza en ik voor spareribs. Als toetje…. ach…. helemaal op 🙂 Het was alweer lekker!

        

Toen de straat maar weer overgestoken en aan de thee/koffie. Voetjes op tafel, tv kijken, internetten, Chris keek een filmpje en ik deed de vaatwasser aan. Nu dit blog schrijven en morgen….. ontbijten… spullen inpakken… beetje schoonmaken en dan…. terug naar huis.

Het was weer een hele fijne vakantie. Lekker rustig aangedaan, leuke dingen gezien, lekker gegeten: de juiste ingrediënten voor een goede vakantie.

Op naar de volgende….. 😉

Geplaatst in Algemeen | 3 Reacties

Landal Dwergtersand 12 -23 februari 2018

Woensdag 21 februari

Na het geijkte morgen-gebeuren liep Chris zijn rondje van 5000 stappen. Ondertussen schreef ik mijn blog, deed wat bezoekjes op internet en keek vooral naar de OS op tv. Toen Chris weer terug was tutten we wat aan en keken vevolgens samen naar de finale’s ploegenachtervolging van het schaatsen. De mannen behaalden een bronzen medaille en de vrouwen een zilveren. Beide finale’s waren bloedje spannend.

Daarna besloten we een rondje te gaan rijden zonder enig doel…. nou ja… eentje dan 🙂 Doel was bockworsten en koudemelkpudding halen bij de Lidl. Worsten zijn gelukt… pudding niet. Maar ach, dat komt misschien nog wel.

We reden totaal iets meer dan twee uur rond. Mooie omgeving, maar niet spectaculair.

   

Terug in ons huisje “kookte” Chris. We aten lasangne en een erg lekker toetje: koudemelkpudding met advocaatsmaak en stukjes chocola erin. En dat….. was nou precies de pudding waar we vanmiddag naar op zoek waren. Deze hadden we al eerder gekocht nl 😉

Tijdens het eten keken we een film op Netflix: Rodeo en Julliët. We kwamen samen tot de volgende conclusie: zéér zwak verhaal hahaha

    Na het eten en de film…. de voetjes omhoog, tv kijken en een beetje internetten. Nu even een blogje schrijven (zoveel is er nl niet te melden vandaag) en dan morgen…. ik denk nog een museum. We zullen het zien 🙂

 

Geplaatst in Algemeen | 2 Reacties

Landal Dwergtersand 12 -23 februari 2018

Dinsdag 20 februari

We stonden rond half 9 op. Na de structurele zaken van de morgen zoals ontbijt en koffie en zo…. ging Chris zijn rondje lopen en schreef ik het blog van gisteren.

We hebben een leuk gidsje gescoord met museums erin van Duitsland én van Nederland. Daar vond ik nog twee museums waar we nog wel eens naar toe willen: eentje won er voor vandaag: Het Industrie Museum in Lohne-Oldenburg.

    En dus stapten we rond half twee in de auto (het museum is pas om twee uur open nl) en reden via de korte route (lees: veel binnendoor-wegen) naar Lohne.

    We begonnen eerst met koffie en wat lekkers…. uiteraard hahaha

En wat was het weer een verrassend museum! Drie verdiepingen hoog met als extra een galerie met schilderijen. We begonnen op de begane grond: daar was een wissel-tentoonstelling over de oorlog 1914-1918 en een techniek-ruimte voor kinderen.

     

Daarna de trap op naar de tweede verdieping waar we erachter kwamen dat deze omgeving nogal wat industrie kent(kende): veel plastic/kunststof zoals dopjes en verpakkingen, kurken voor flessen/potjes en medicijnen.

        

En door naar de derde verdieping: een schoolklas, een arbeiderswoning van rond 1900, borstelmakers, een directeurskamer, turfstekers, tabaksindustrie….

        

        

  

Op de derde verdieping konden we via een tussengang de oversteek maken naar de galerie. Daar hingen schilderijen waar wij niet zo gecharmeerd van waren…. tja, dat kan je zo hebben hè?

We hebben genoten dus! Mede gezien het feit dat we de enige bezoekers waren hahaha alle tijd om rustig rond te kijken 😉 Ik kocht nog wat kaartjes en lekkere koekjes en toen zijn we weer in de auto gestapt om terug te rijden (via dezelfde weg) naar ons park.

    We aten een heerlijk broodje uit de oven met bock-worst (als je in Duistland bent….) voor het toetje lag er nog een ijsje in de diepvries 🙂 Daarna koffie, voetjes op tafel, tv kijken en internetten. Toen naar bed. En morgen? Wederom nog géén idee…..

Geplaatst in Algemeen | 2 Reacties

Landal Dwergtersand 12 -23 februari 2018

Maandag 19 februari

We stonden rond half 9 op waarna Chris de broodjes bakte voor het ontbijt. Daarna ging Chris zijn “rondje” lopen en verdwaalde niet 😉 Ondertussen schreef ik het blog van afgelopen weekend en keek naar de OS op tv.

We besloten vervolgens een nieuwe poging te ondernemen om te gaan zwemmen. Chris ging eerst maar even kijken of het zwembad open was, er geen papier op de deur hing en of het er niet druk was…. check: alles klopte! We zwommen een half uurtje in een zeer rustig (lees: er waren geen anderen) zwembad.

Daarna even terug naar ons huisje. Chris had op internet over een stuwmeer gelezen en we besloten die maar eens even te gaan zoeken. Het heette Am Stau in Friesoythe. Auto op de parkeerplaats en toen lopend naar het stuwmeer.

   Mooi gebied en we hadden het idee dat het er in het hoogseizoen wel eens héél erg druk zou kunnen zijn mede gezien het feit dat er naast het meer een klimbos zit.

Chris maakte foto’s met de camera…. ik met mijn telefoon. Het kunstwerk heet “de Koning”… dusss….. bijzonder beeld.

     

     

   Hier liep Chris de trap af en ging op de onderste tree staan zonder hekje of zo…. engerd… Het leverde wel een hele bijzondere foto op!

Daarna weer in de auto richting Molbergen want er moest geld gepind worden en een paar kleine boodschapjes gedaan worden. We kozen dit keer voor de Lidl: daar waren we tenslotte nog niet geweest. Mooie grote winkel met een zeer uitgebreid assortiment.

Terug naar het park waar we eventjes “niks” deden. Daarna de straat weer overgestoken om te gaan eten bij het restaurant Gusto. Er weer hebben we héél lekker gegeten. Gelukkig zijn ze morgen en woensdag dicht hahaha

     

Nou moeten we morgen weer geld pinnen want de betaalautomaat in het restaurant werkte nog steeds niet…. dat was zaterdag nl ook al zo en toen werd er gezegd dat het vandaag weer zou werken. De ober deed het apparaat aan…. mijn pas erop…. pin ingevoerd…. en toen: niks. Alleen een bon waarop stond dat er geen verbinding met de terminal was. Mooi shit dus!

Maar goed…. vanavond eerst aan de koffie/thee met niks hahaha, voetjes op tafel, even wat internetten, wat tv kijken en daarna maar eens een bakje fruit gemaakt. Wat we morgen gaan doen? Werkelijk géén idee. Er staan nog twee dingen op ons verlanglijstje: de Meyer Werf en een Industriemuseum. We zien wel…. eerst maar eens naar bed 🙂

Geplaatst in Algemeen | 2 Reacties

Landal Dwergtersand 12 -23 februari 2018

Zaterdag 17 en zondag 18 februari

Als dit blog een titel mee zou krijgen zou het kunnen heten: Gast(en) aan tafel

En alweer hebben we… goed geslapen 🙂

Na het ontbijt op zaterdag stapten we in de auto om naar Museum Cloppenburg te gaan. Een openlucht-museum waar ook wij nog nooit geweest waren. Onze navigatie wees ons vlot de weg. Het is niet een heel groot museum maar wel leuk. Een mooie wandelroute en alles zag er goed verzorgd uit. Als je de plattegrond bekijkt zie je dat je binnenkomt in het midden van het park. We deden eerst de linkerkant waarna we in de dorpskroeg koffie dronken én…. braadworst met pommes aten. Alle drie heel lekker en fijn om even weer op temperatuur te komen want het was wel fris.

    

Daarna was de rechterkant aan de beurt. We zagen mooie gebouwen maar (en dat was ons in eerdere Duitse museums ook al opgevallen) qua inrichting doen ze niet heel erg hun best. Daar zijn de museums in Nederland veel beter in.

      

Daarna even door het winkeltje en alweer niks gekocht…. o ja… toch wel hahaha twee smeedijzeren ophangpoezen voor onder onze overkapping, een zakje snoepjes en natuurlijk een koelkastmagneet. Toen waren we klaar en stapten weer in de auto om nog maar een rondje Famila te doen. Richard en Johanna hadden hun lege (Duitse) flessen meegenomen en die moesten even ergens ingeleverd worden. Tja en en dan is een rondje supermarkt wel grappig. Eerst maar eens aan de koffie met küchen uiteraard 😉 flessen ingeleverd, wat kleinigheidjes gekocht en toen terug naar het park waar we even een uurtje relaxten. Hierna waren we klaar om te gaan eten in het restaurant op ons park. En wat hebben we lekker gegeten…. dat gaan we deze week vast nog een keer (of twee) doen.

   

Voldaan de straat maar weer overgestoken en aan de koffie, voetjes op tafel en klaar voor “de Mol” waar ik veel punten verloor.

   Zondagmorgen stonden we rond half 9 op waarna we aan het ontbijt gingen. Onze gasten pakten hun spullen in, haalden hun bedden af en toen deden we nog een kopje koffie waarna we ze weer uitzwaaiden. Het was gezellig geweest.

Rond 1 uur kwamen onze nieuwe gasten: Hans, Chantal en Gijs. Gijs is helemaal de weg kwijt omdat hij elke keer denkt, als we in een vakantiehuis zijn, dat wij verhuisd zijn. Elke keer vertel ik hem dat we nog steeds in ons huis in Assen wonen en dan is het ook wel weer goed… 😉

    We hadden verse broodjes gehaald bij de receptie voor de lunch. Daarna ging Chantal even boven slapen omdat ze lang niet fit was. Toen ze weer beneden kwam dronken we koffie met wat lekkers erbij en toen mocht Gijs even spelen. Hij was bang voor Bollo…. wilde niet van de glijbaan… vond alles best een beetje eng. Op een gegeven moment was er een Duits meisje die steeds om haar moeder riep. Gijs bedacht zich niet en klom op het klimrek waar het meisje bij stond en vertelde haar hoe ze naar boven moest klimmen. Nou ja… zelf niets durven en vervolgens een ander kindje vertellen en laten zien hoe het moet hahahaha. Het meisje reageerde niet en Gijs kwam een beetje verbolgen naar ons toe: hij (het meisje dus) luistert helemaal niet naar mij. Toen heb ik hem maar even uitgelegd dat het kind hem helemaal niet verstond omdat hij Nederlands praatte en zei alleen maar Duits verstond 😉 hij vond het maar stom.

  

Uiteindelijk kreeg ik hem wel zo ver, met wat hulp, dat hij toch van de glijbaan afging (bleek dat hij de laatste stap naar het plateautje niet alleen kon maken). Naast de pop van Bollo zitten wilde hij niet…. Chris ging ernaast zitten en toen durfde Gijs ook wel. Chris ging van het bankje af en toen bleef Gijs zitten en was het klaar.

      

Ik had besloten dat we dit keer maar eens géén patat gingen eten…. daar houden ze namelijk niet zo van. Ik had twee kilo aardappels, 1 blik doperwten/wortels en 4 minute-lapjes. Dat moest kunnen. Bij het ontbijt hadden we 1 eitje extra gekookt: die was voor Gijs. Toen ze net binnen waren vroeg ik Gijs of hij appelmoes lustte? Ja hoor oma…. dus twee appels geschild en daar maar even appelmoes van gekookt. En dan de aardappels…. ik wilde stoppen toen ik ongeveer 1 kilo geschild had. Vroeg vervolgens aan Chantal of ze dacht dat we daar genoeg aan hadden? Ze keek in de pan en vroeg wat wij dan gingen eten hahaha. Ik heb twee kilo geschild en gezegd dat ze, wat over bleef, mee zouden krijgen naar huis. En…. er bleef dus niets over…. jeetje hahaha. Na het eten gingen Chris en Hans even naar het restaurant waar ze een verpakt ijsje voor ons allemaal gingen halen als toetje. We hebben lekker én gezellig gegeten.

Na het eten zwaaiden we ze uit. Daarna gingen wij aan de koffie, voetjes omhoog en tv kijken. Geen zin meer om dit blog te schrijven….. dat komt morgen wel. En wat we dan gaan doen? Ik heb werkelijk géén idee…. misschien gaan we wel even zwemmen 😉

Geplaatst in Algemeen | Één reactie

Landal Dwergtersand 12 -23 februari 2018

Vrijdag 16 februari

En jawel…. wederom goed geslapen. Rond 9 uur zijn we opgestaan waarna Chris de broodjes bakte en koffie/thee maakte.

   

Na wat tutten ging Chris zijn rondje lopen: het was alweer prachtig zonnig weer. Ondertussen keek ik nog even OS op tv en hing 6 vetbollen in de grote den voor ons huis. Vogels blij… het was een drukte van belang 🙂 die dan vervolgens niet even leuk bleven zitten voor de foto hè.

Hierna deden we badpak/zwembroek aan want het doel was tenslotte: we gaan zwemmen! Handdoek onder de arm, de straat over steken, rechts om het restaurant heen en naar binnen. Schoenen en sokken uit…. badhokje in…. kleren uit…. kleren in een kluisje…en toen…. stond er een allervriendelijkste man die me groette en zei dat het zwembad gesloten was. WAT…. WAAROM? Nou, gewoon omdat er een lekkage in het peuterbadje zat en hij dacht nog twee uurtjes nodig te hebben en dat daarna het zwembad dan wel weer open zou gaan. Hij bood nog wel heel lief zijn excuses aan… aanvaard!

Oké…. kleren weer uit het kluisje… kleren weer aan…. sokken en schoenen weer aan…. en toen…. zagen we een papier op de toegangsdeur hangen die vertelde dat het zwembad even gesloten was. Tja, beter kijken de volgende keer hahaha

Daarna naar de receptie want we krijgen loge’s tot zondag en bij Landal behoor je dat te melden en lakenpakketten te huren. Tijdens het wachten keken we tussen alle folders die er lagen en toen zagen we een museum die ons wel aansprak: Leeraner Miniaturland.

 

Terug naar ons huisje, gedouched, kleren aan, shagje roken en toen in de auto richting Leer. We starten met warme chocolademelk/thee en een heerlijk stuk taart. Daarna liepen we hal 1 in. Op een gegeven moment zei ik tegen Chris dat we toch even een tandje bij moesten zetten anders hadden we geen tijd meer voor hal 2…. had Chris even gemist: dacht dat die eerste hal alles was 😉

En wat was het een geweldig museum! Bijna teveel om te kijken. Overal hingen schermen met drie knoppen waarmee je nog als extra visuele of audio dingen in werking kon zetten. Ook het licht veranderde van licht naar schemer naar donker en weer terug. Het was echt TOP! Al die details….

      

     

Ik heb ook filmpjes gemaakt maar die moeten nog even toegevoegd worden…. door Chris hahaha  Daarna keken we nog even in het winkeltje en kochten…. niks!

  We reden terug via een mooie route terug naar ons park waar ik soep kookte en Chris de broodjes bakte. Richard en Johanna komen twee nachtjes logeren: gezellig!

Vanavond voetjes op tafel…. gekletst….tv gekeken…. en nu dit blog shrijven. Morgen? Ik denk het openluchtmuseum in Cloppenburg maar bij ons weet je het maar nooit hè?

 

Geplaatst in Algemeen | 2 Reacties

Landal Dwergtersand 12 -23 februari 2018

Donderdag 15 februari

Toen ik de gordijnen rond kwart over 9 open deed vanmorgen was het notabene een beetje wit….

We hebben beiden goed geslapen dus. Das fijn! Na het ontbijt tutten we wat aan en besloten een film te kijken op Netflix: Beyond borders. Jeetje….. goeie film die boeide van begin tot eind.

  Ondertussen deden we maar eens wat fruit voor de broodnodige vitamientjes 🙂

    Daarna gauw geswitched naar “gewone tv” waar we getuige waren van het feit dan Sven Kramer géén gouden medaille behaalde op de 10km…. wel behaalde Jorrit Bergsma heel knap de zilveren plak.

Toen heb ik maar eens even de kleren aangedaan en stapten we in de auto om naar Molbergen te gaan. We krijgen dit weekend visite en er moesten dus wat boodschappen gehaald worden. Onze eerste winkel was een geweldige: Posten Bürse. (Een combinatie tussen Action-voordeelshop-Maxx). We zijn de hele winkel doorgekomen hahaha geweldig! We kochten onder andere een simpele rugspuit om straks in het voorjaar de groene aanslag te lijf te kunnen gaan op de bestrating.

Daarna naar de Kik waar ik een nieuw (groen) vest kocht. Toen waren we eindelijk klaar voor de Edeka om de normale boodschappen te doen.

   Terug in ons huisje maakte ik bami met gebakken ei, met een yoghurtje als toetje.

Vanavond tv gekeken en het internet bezocht, Chris keek een film op de laptop en nu gaan we maar eens weer naar bed en hoop ik dat ik weer goed slaap.

Morgen? De planning is nu nog dat we morgenvroeg gaan zwemmen….. we zullen zien 😉

Geplaatst in Algemeen | 3 Reacties

Landal Dwergtersand 12 -23 februari 2018

Woensdag 14 februari

   Vanmiddag zijn we, na eerst even schaatsen te hebben gekeken op tv, rond kwart over 1 in de auto gestapt en reden we naar Bad Zwischenahn. Een oud kuuroord waar, gezien alle “grijze met krukken lopende” mensen nog steeds gretig gebruikt van gemaakt wordt hahaha. We zetten de auto op een parkeerplaats en liepen, volgens Chris héél romantisch, over een wandelpad langs het meer. Het leek een beetje op een boulevard zo druk was het er 😉 Er lag trouwens een aardig laagje ijs op een behoorlijk stuk van het meer. Verder was het prachtig weer.

   

We dronken koffie/thee mét in een heel oud pand waar een geweldig restaurant in zit: der Spieker. Een mevrouw deed beneden de tafels (stuk of 4) en mijnheer deed boven de tafels (stuk of 10) en liep steeds de trap op en af met een behoorlijke snelheid en nooit met lege handen…. geweldig! Top appelgebak trouwens…

Daarna reden we door naar Oldenburg en deden nog een Famila, dit keer een XXL, jeetje wat een gigantisch gebeuren. Mijn portemonnee was stuk gegaan en er moest dus even een nieuwe gescoord worden. Gelukt! O, trouwens…. Famila in Leer gaat niet weer open. Het pand wordt nu verbouwd en daarna komt er iets van een Kaufhalle in ofzo

Daarna reden we terug naar ons huisje waar ik hêél simpel, mag ook wel na het ontbijt en het appelgebak, een broodje uit de oven met ham en kaas en een broodje met ham en scrambledegg maakte. Puddinkje na…. ‘t was lekker.

Nu even dit blog schrijven en dan maar even de voetjes op tafel en tv kijken…. fruit eten en dan hopen dat ik wat beter kan liggen. Heb net een dekbed van een ander bed op mijn matras gelegd waardoor het wat zachter ligt. Vanmorgen bij de receptie gevraagd of ze een top-matras hadden maar die hebben ze niet. Ik kon wel een ander matras krijgen…. nou daar hebben we er zelf nog wel twee van hahaha

En morgen? Werkelijk nog géén idee 🙂

 

Geplaatst in Algemeen | Één reactie

Landal Dwergtersand 12 -23 februari 2018

Dinsdag 13 februari

Vanmiddag stapten we in de auto met als doel: Action Cloppenburg 🙂 We kozen de korte route die het langst duurt. Mooie weg achterlangs! Eenmaal in Cloppenburg reden we langs Famila…. hier hebben ze die dus wel. In Leer was er ook één en daar gingen we wel eens heen maar die is gesloten. Geen idee of die ooit weer open gaat. Binnenkort maar eens even googelen….

   

Maar affijn…. eerst dus naar de Action voor keukenhanddoeken en theedoeken: Gelukt! En een sleepkabel voor in de auto want we kwamen er achter dat dat hier verplicht is… check! (en de rest broehhaaa) Daarna weer in de auto en terug naar Famila: groot, groter, grootst…. top! We zigzagten door de hele winkel en kochten voor mam….. 😉

  Daarna terug naar het park waar ik stamppot boerenkool met rookworst maakte. Chris een puddinkje na en ik een yoghurtje. Smaakte prima!

Daarna aan de koffie, voetjes op tafel en tv kijken. In de (verplichte) reclames wat internetten en mam en Hans gebeld. Het was toch wel een bijzondere nieuwsdag: Nederland haalde goud en zilver op de 1500meter schaatsen voor mannen (Olympische winterspelen) en Halbe Zijlstra (minister van Buitenlandse zaken VVD) trad af omdat hij 6 jaar geleden gelogen had….. de zoveelste tijdens het kabinet van Mark Rutte.

    Het is nu woensdagmorgen en we stonden om kwart over 8 op: Chris heeft goed geslapen en ikke niet…. het is Valentijnsdag vandaag en ik bestelde ons een ontbijt van het park. Werd gebracht in een koelbox en de eitjes moesten we zelf nog even koken: hoe slim is dat? (Uitgebreid ontbijt trouwens!)

Nu even dit blog schrijven en me dan maar eens aankleden. Wat we gaan doen? Het is prachtig zonnig weer…. ik denk Bad Zwischenahn maar dat kan natuurlijk nog veranderen hè hahaha

 

Geplaatst in Algemeen | Één reactie

Landal Dwergtersand 12 -23 februari 2018

Maandag 12 februari 2018

We tutten ‘s morgens wat aan, aten een broodje, dronken een kop koffie (of twee), ruimden wat op, pakten de laatste spullen in de koffer en rond kwart over 1 deden we een hele korte tussenstop bij mam waarna we richting Molbergen in Duitsland reden.

   

Net over de grens bij Bourtange stopten we om te tanken en een kop koffie te scoren…. ach, en als je dan toch in Duitsland bent…. 🙂

    Rond 4 uur meldden we ons bij de receptie van Landal Dwergtersand (typa 4A nr. 101) we kregen de sleutels en wat leesvoer. Stapten weer in de auto en reden…. tja…. wel 20 meter denk ik om de auto te parkeren voor ons huisje. Top!

Eerst maar eens even gekeken hoe het eruit zag…. dat was prima: erg ruim, mooie keuken (alles aanwezig) en een ruime badkamer met *wasmachine* dat is mooi. Iets minder is dat er boven een tweede toilet zou moeten zijn en die is er niet. Maar ach…. dat kunnen we handelen ;-). Boven zijn twee super ruime slaapkamers. Daarna de auto uitgepakt en naar Molbergen (3km) gereden om boodschappen te doen bij de Aldi en Edeka. Mooie winkels. Vooral de Edeka heeft een ruim assortiment. De Lidl zit er trouwens tegenover.

     We aten simpel: een schnitzel-achting-ding op een super lekker broodje en sla erbij. Puddinkje na…. Ik kwam er trouwens achter dat ik toch iets vergeten ben: een keukenhanddoek en theedoek. Morgen dan maar even huren bij de receptie.

Daarna maar eens even tv gekeken (alle Nederlandse zenders zijn aanwezig) en koffie gedronken. Even met mam op de Skype en daarna met RoPe. Verbinding is niet jofel maar heel erg gratisss (dankzij onze privé it’er hahaha) dus we klagen (nog) niet.

   Fruit gegeten voor de broodnodige vitamientjes en daarna naar bed.

We stonden om half negen op nadat we beiden slecht geslapen hadden. Vandaag maar eens even kijken of we iets aan de kussens kunnen doen 😉

Chris bakte broodjes en we dronken thee/koffie. Het weer is prachtig: de zon schijnt volop en er is weinig wind. Straks gaan we….. ik heb nog geen idee…. dat komt vast nog wel 😉

Ons huisje staat trouwens heel dicht bij de centrumvoorzieningen (receptie, zwembad, restaurant, wasserette, klein winkeltje) en tussen prachtige dennebomen.

   

 

 

Geplaatst in Algemeen | 2 Reacties