Ameland deel 1

Het is zaterdagmorgen 16 februari 2008. Gistermiddag zijn we iets na 12 uur vertrokken richting Holwerd om met de veerboot de oversteek naar Ameland te maken. We gaan voor een week naar ” ’t aailaand”. We hebben een paar doelen: er moet nou toch een fatsoenlijke echte zonsondergang te fotograferen zijn en er moeten een stuk of 7 geocaches “gescoord” worden.

Zoals ik schreef: we vertrokken rond 12 uur en besloten een “snel” broodje te halen bij de Mc.  We reden, dankzij Truus, langs een hele mooie route door Groningen en Friesland. 1x Onderweg gestopt voor een shagje.

p1000886-klein.JPG  We kwamen een uur te vroeg aan bij de boot. Chris reed de auto naar de kassa en de man in het hokje zei dat we ook wel direkt met de boot mee konden inplaats van om half 4. Oeps…. geen tijd om te cachen en geen tijd meer voor een shagje en koffie…..

We reden de boot op en er stonden amper auto’s. p1000901-klein.JPG  Ik kletste wat met twee bootmedewerkers, rookte ondertussen op de scheiding van boot en kade (want: niet roken op de boot) en Chris maakte ondertussen wat foto’s. Samen liepen we naar beneden waar het zo rustig was dat we onder het genot van koffie en “Wieger Ketellapper” aan het raam konden zitten en zo een prachtig uitzicht over het wad hadden.

Na een voorspoedige overtocht kwamen we aan op Ameland. We reden naar Boomhiemke om in te checken. Na het ontvangen van een code voor internet kregen we een route mee om het huisje te bereiken….. géén slagbomen… géén hekken!          Helemáál goed zo!

In het huisje pakte ik de boodschappen uit en probeerde Chris de laptop aan het internet te “knuppen”.  Helaas….. geen bereik. Helpdesk gebeld en het advies gekregen om bij de receptie maar even een WiFi-antenne te halen. Zo gezegd, zo gedaan. Daarna in de auto naar Hollum om boodschappen te doen bij de C1000…. helaas: winkel net omgetoverd tot een heuse COOP-winkel. Tja, daar heb je dus mooi niks aan de aanbiedingen van de C1000  🙂

Het was bijna zover dat de zon onder zou gaan dus besloten we om direkt maar via het strand te gaan. Geloof het of niet: direkt de 1e avond……  (géén doel meer nu?) Hier hebben we notabene bijna 3 jaar over gedaan!

p1000904-klein.JPG p1000913-klein.JPG p1000932-klein.JPG p1000945-klein.JPG p1000950-klein.JPG

We aten simpel: kipburger met brood en sla. Chris kreeg het internet “aan de praat” zelfs de Vrije Radio is te ontvangen en we genoten na het eten dus van oude LP’s die Jaapie draaide: geweldig!

We hebben heerlijk geslapen en aten vanmorgen een broodje (gewoon  brood wegens het ontbreken van een oven) en dronken koffie. Even loggen en zo even douchen. Dan maar eens op pad om te kijken wat er op ons cache-pad komt 🙂

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

4 reacties op Ameland deel 1

  1. mambro schreef:

    vanavond weer de zon onder zien gaan en ons laten meegenieten

  2. Dondersteen schreef:

    Ik denk dat mam gelijk krijgt en het nóg een keer gaat lukken. Gewoon doorgaan dus met die zonsondergangen, daar kun je nooit teveel foto’s van hebben!

  3. Pingback: Hunze-Online » Blog Archive » Er op uit op Ameland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image