Oropesa del Mar Spanje 20 mei – 3 juni 2018

Woensdag 23 mei 2018

Na een goede nacht en het ontbijt hadden we vandaag een nieuw doel: een markt zoeken in Sierra Engarceráns aan de Plaza de Castellón.

     

We reden een geweldige weg door de bergen. Chris was helemaal blij met al die kronkels en stijgingen/dalingen 🙂 We stopten onderweg even om van het uitzicht te genieten en om even de benen te strekken.

   En jawel… we vonden DE markt…. 4 kramen hahaha Chris parkeerde de auto, ik stapte uit en voordat Chris de auto op slot had zei ik: we gaan weer weg hoor… dit is hélemaal niks!

We reden het dorp weer uit en gingen richting Alcobàsser waar we een rondje rond de kerk liepen. Verder was er weinig spectaculairs. Dus… zoals de familie Pos zou zeggen: én doorrrr 🙂

      

Naar Alcossebre waar we bij een visrestaurant overheerlijke koffie dronken met Sachertorte en een bolletje ijs erbij. De koffie was, naar mijn mening, zó lekker dat we zelfs een tweede kop namen.

    

Daarna liepen we even richting het water. Ik zag (denk ik) een grote spin. Op Chris zijn vraag of het ook een krab kon zijn geweest antwoordde ik dat ik dacht van niet want “het” was harig. Gelukkig verdween het onder een grote steen 😉 aan de andere kant was dat wel weer jammer want nou wisten we niet wat het echt was 🙂

     

We stapten vervolgens weer in de auto om door te rijden naar Benicasim wat vlak bij Oropesa ligt. We parkeerden de auto en keken op de betaalautomaat… óók in het Spaans natuurlijk 😉 er stond een jong stel die ons in het Engels aanspraken en uitlegden dat we nog 20 minuten moesten betalen en dat we dan mochten staan tot morgenvroeg. Helemaal goed.. dank je wel! We liepen de straat in met restaurantjes en winkeltjes (jawel) en besloten pizza te gaan eten bij San Louis. En wat hebben we lekker gegeten!

Daarna terug naar ons huis en afgesproken dat we nog wel weer een nieuwe poging zouden doen om een markt te zoeken. Dat dit vandaag niet gelukt was maar dat we wel weer een hele mooie dag hadden gehad. Toen aan de koffie/thee en de voetjes omhoog…. even internetten en naar bed. Op naar……

Donderdag 24 mei

Alweer goed geslapen! Na het ontbijt, zoals elke morgen even met mam geskyped,  kwam ik erachter dat er op donderdag een markt moest zijn in Oropesa …. nou ja zeg: op de Plaza del Toros

  

We vonden de Plaza en hadden nog even het probleem dat we de auto niet kwijt konden…. niet omdat het zo druk was maar omdat het niet duidelijk was óf we er mochten parkeren. Na Google translate bleek dat truckers er niet mochten staan: wij wel dus 🙂 En geloof het of niet er was géén markt 😉 hekken op slot en geen kramen of mensen. We liepen omhoog richting de burcht waar we besloten om niet naar binnen te gaan. Het is een ruïne waar ze ook nog eens met drilboren aan de gang waren: geen goede combi dus!

   We reden terug naar ons huis waar ik een lekkere fruitsalade maakte als lunch. Ik struinde wat op het internet rond en opperde om naar het Kasteel in Peñiscola te gaan. Chris was direct voor 🙂

      

     

     

  

We zetten de auto op een parkeerplaats, kochten een kaartje voor 4 uur en kronkelden ons via nauwe straatjes een weg naar boven. Aan de straatjes allemaal horeca én winkeltjes…. hè hè eindelijk 🙂 Eenmaal boven gekomen kochten we een entreekaartje voor het Castillo de Peñiscola. Mooi gerestaureerd kasteel met een prachtig uitzicht op zee en op de haven waar een visafslag was. Klein maar toch!

      We liepen het kasteel uit en toen kon ik helemaal los: koelkastmagneten, ter plekke gemaakte t-shirts voor de kleinkinderen, kleinigheidjes voor mam en RoPe, beker voor Ome Gerrit…. TOP! 🙂 Daarna liepen we weer naar beneden om een plek te vinden om iets te eten. Nou weet ik nog van onze allereerste keer in Spanje dat ik een Menu de Dia (menu van de dag) wel heel erg gaaf vond. Je maakt een keuze uit categorie 1 en daarna uit 2, kiest een dessert en dan ben je klaar voor 12,50 Euro. Het enige wat je erover heen betaald zijn drankjes of je moet kiezen voor water, bier of wijn want die zitten er wel weer bij in voor dezelfde prijs.

        

Wij kozen voor cola light, een salade, varkensfilet met ei en friet. Als toetje koos ik Flan (soort smaakloze pudding met een koffie-achtige saus erover) en Chris ijs. We namen nog koffie na. We hebben erg lekker gegeten en ook de bediening was erg leuk: ze stelden Chris de vraag of Holland ook op de flyer stond? Chris keek… zag géén Nederlands vlaggetje. Ik keek zijdelings mee en zag dat het over het WK voetbal ging 😉 euhm… nee…. daar doet Nederland dus even niet aan mee 🙂 daar snapten ze niks van hahaha Nederland was toch zo’n goed voetballand en Kruif was zo’n goede coach die had zelfs een standbeeld gekregen in Barcelona. Ik heb ze maar even uitgelegd dat Chris niet van de voetbal was maar ik wel. Toen kreeg ik een high-five hahaha ze waren erg verbaasd dat Chris niks met voetbal had.

We reden weer terug naar huis en spraken af dat we volgende week zeker nog 1 of 2 keer misschien wel terug gaan naar Peñiscola om ook de rest van het stadje te ontdekken én om nogmaals daar te gaan eten 🙂

Terug weer aan de koffie/thee en het internet even onveilig gemaakt.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Oropesa del Mar Spanje 20 mei – 3 juni 2018

  1. mambro schreef:

    Zo, jij hebt je best gedaan. Knap hoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image