Oropesa del Mar Spanje 20 mei – 3 juni 2018

Dinsdag 29 mei 2018

De weersvoorspelling voor vandaag was niet zo jofel…. we hebben alle twee zéér slecht geslapen afgelopen nacht 🙁 Ik ben rond 7 uur  opgestaan en heb maar eens thee gedronken, yoghurt gegeten én twee blogs geschreven. Rond kwart voor 11 was Chris ook wakker en na het inmiddels geijkte morgenritueel van skypen met mam en Chris zijn loopbeleid, besloot ik toch nog maar even te gaan slapen.

Weer wakker voelde ik me iets helderder. We besloten naar Castellon te gaan naar een park die ik op mijn zoektocht op internet tegen gekomen was: Parque Ribalta. Leek ons wel wat! We stapten rond 2 uur in de auto en reden de N340 af en kwamen aan in een drukke stad.

 Het kostte wat moeite om de auto te parkeren maar uiteindelijk is dat gelukt…. én nog gratis ook 🙂 recht tegenover de stierenvechtersarena. Bleek dat er in maart van dit jaar nog 6 dagen stierengevechten geweest waren: niet ons ding!

     

      

      

   Wat was het een mooi én zeer verzorgd park met veel (stand)beelden en mozaïekbankjes . We liepen een deel van het park, maakten mooie foto’s en staken toen de straat over om koffie te scoren. Aan die straat zat ook een winkelcentrum waar ik wel even wilde kijken…. Chris óók wel hahaha allemaal decadente winkels: kijken, kijken en niks kopen 🙂 ooo, toch wel: een tube Nivea bodymilk want mijn tube is bijna leeg mede dankzij het chloorhoudende water hier.

      

     

Terug de straat weer over en het andere deel van het park doorlopen. Het weer was prima dus we hebben een zeer relaxte middag gehad.

We stapten weer in de auto en gaven de navigatie de opdracht om richting de haven te gaan. Het was (nog steeds) erg druk op de weg en toen…. kwamen we de Mc. Donalds tegen. Plan aanpassen? Chris vond het een errug goed plan! Parkeerplaats op en besteld bij een zeer attente dame aan de balie: salade met kip en een Mc. Chicken oooo nee…. een Mc. Pollo (spreek uit: Pojjo) 🙂 Cola light erbij en naar buiten. We hebben lekker gegeten… jammer van al die kindertjes die het leuk vonden om op de tafels te staan/liggen terwijl de ouders een kopje koffie of zo dronken. Schijnt normaal te zijn 🙁 er was nl niemand die er iets van zei….

     

Daarna weer in de auto door naar Oropesa waar we een stuk over de boulevard hebben gelopen. IJsje gekocht en toen door naar de Chinese winkel waar we ons beiden een opvouwbare paraplu kochten zodat we droog de auto uit kunnen mocht het weer eens, niet voorspeld, regenen. Ik denk dat het vanaf nu dan wel droog blijft hahaha

Toen we terug reden naar ons huis kwam de regen met bakken uit de lucht en wat zijn we blij dat we dan in de parkeergarage staan én over een overdekte galerij naar de voordeur kunnen. We hebben véél water gehad en later ook onweer: dit keer donder én flitsen.

We dronken koffie/thee en keken tv. Morgen? Nog géén idee want de weersvoorspelling is slecht: 90% kans op regen en onweer…. we zien wel 😉

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image