Oropesa del Mar Spanje 20 mei – 3 juni 2018

Woensdag 30 mei

Ennnn….. weer niet goed geslapen….  moet niet gekker worden! Dit keer was het warm en het onweerde behoorlijk: donder, flitsen en hevige regenval…. géén goede combi als je al niet in slaap kan komen 😉

Maar goed…. we stonden ergens rond half 10 ofzo op (weet het echt niet meer zeker) en gingen aan het ontbijt. Even met mam skypen (misschien moeten we dat ‘s nachts doen mam hahaha) en daarna ging Chris lopen, gewapend met zijn paraplu, en ik begon alvast mijn blog van gisteren voor te bereiden. Als ik vanaf het balkon kijk is het links mooi helder en rechts, boven de berg, alweer behoorlijk aan het dicht trekken. Maar het is droog 🙂

Ons doel was om de potjeswinkel te bezoeken. Nou, dat was eerst nog wel even een dingetje om het te vinden op Google Maps maar Chris kan dat! Hij vond het adres en zette dat in zijn telefoon.

We stapten in de auto en reden een kleine 8 kilometer over de N340 en dan moet je de parkeerstrook op…. géén afrit…. en dan op een weg waar jij, en de anderen dus óók, 100km rijdt. Chris kan dat! Er zitten er 2 naast elkaar: Artesania Marin en Roca. Bij de eerste was geen licht aan en het hek was op slot. Bij de tweede vertrok net een auto en kwam er een vrouw naar buiten om het hek dicht te doen. Okeej… ineens bedacht ik me dat ze gesloten waren tot 3 uur en het was net 2 uur. Dat was niet zo slim dus 😉 Chris zei: dan gaan we toch straks nog een keer kijken…. het is zo dichtbij. Lief hè?

  Maar goed: er stond nog meer op ons wensenlijstje voor vandaag en dat was het park dat we gezien hadden toen we bij de pizzeria hadden gegeten en alle lampjes aan waren. Terug naar Marina D’or dus…..

   

    

     

Het zag er erg dreigend uit maar het was droog. Het is, wederom, een erg mooi park en zéér verzorgd: daar kunnen ze hier wat van. Véél eenden en ganzen met jongen en duiven. Een behoorlijk deel met terras waarvan de kiosk gesloten was. En weer véél mozaïek verwerkt in bankjes en muurtjes…. ik vind het mooi! Ook stonden hier beelden…. ook hele bijzondere beelden…. maar wel grappig. Het misstond niet. Mooie bloemen, palmen, bomen, cactussen, waterparijen en een rozentuin.

     

    

     

   We liepen het park uit en dronken aan de overkant een kop koffie…. nog goedkoper: 1,30 Euro hahaha Pinden vervolgens wat geld en liepen, nog net niet op een draf, terug naar de auto. Het sputterde wat en toen we in de auto zaten regende het hele dikke druppen. Goed getimed!

   Opnieuw de navigatie ingesteld richting pottenwinkels…. nog steeds potdicht (leuke woordspeling). Op de terugweg weerlichtte het behoorlijk boven de bergen…. helaas niet gelukt om er 1 op de foto vast te leggen. Dan maar terug naar de Mercadona (doel 3 voor vandaag) om nog wat water en fruit in te slaan én nog een kleinigheidje voor de kleinkinderen gekocht 🙂 Het regende nog steeds en gelukkig was er een overdekte parking waardoor je maar een heel klein stukje onoverdekt hoefde te overbruggen 🙂

   Terug in ons huis maakte ik kiphaasjes, gekookte aardappelen en macedoine. Als toetje had ik Griekse yoghurt met fruitcocktail en Chris 2 (!) karameltoetjes hahaha

Daarna gingen we aan de koffie/thee en keken we tv en internetten wat. Nu zit ik dit blog te schrijven en Chris kijkt een film of serie dat weet ik niet 🙂 🙂 Het is inmiddels wel gestopt met onweren en regenen en dat is óók fijn!

Morgen? Nog géén idee. Er staan nog wat wensen op ons lijstje en de weersvoorspelling is een stuk beter….. we gaan het zien!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Oropesa del Mar Spanje 20 mei – 3 juni 2018

  1. Roely schreef:

    Het is wel echt vakantie! Slenteren, mooie dingen zien, lekker eten èn een potjeswinkel! Helemaal goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image