Oropesa del Mar Spanje 20 mei – 3 juni 2018

Donderdag 31 mei

We hadden allebei…. redelijk tot goed geslapen yeahhaaa 🙂 Ik denk dat het wel eens aan de weersverandering kan liggen (onweer uit de lucht) maar je weet het niet én het is natuurlijk ook niet interessant.

Na het geijkte morgenritueel van ontbijt, skypen, blog schrijven besloten we om richting Sant Mateu te gaan….. Chris kreeg vervolgens een melding dat er geen contact meer was met ons modem thuis. Oeps…. dat is niet goed. Kunnen twee dingen zijn: er is iets met het modem óf er is stroomuitval. Dus…. RoPe gebeld en gevraagd of zij even konden gaan kijken want bij stroomuitval is dat niet zo handig voor de koelkast en diepvriezer tenslotte 😉

   We pasten direct ons plan aan en besloten nogmaals naar Peñiscola te gaan want ik wilde graag nog wat souvenirtjes halen tenslotte… en dan konden we nog een keer eten bij “de boy’s” hahaha We stapten in de auto en onderweg belde Roely. Chris zette de auto aan de kant en vervolgens waren we net een mobiel station: mijn telefoon aan het oor met Roely en toen hebben ze in Assen het modem gereset. Er waren voor mij 4 pakjes bezorgd en Roely wilde ze ondertussen graag even voor mij openmaken 🙂 terwijl Chris inmiddels met XS4all aan de telefoon hing….ik was blij met de inhoud van de pakjes.

   De uitkomst van het hele internetgebeuren was dat ws het modem stuk is maar dat kan pas met zekerheid gezegd worden als Chris thuis iets met zijn computer gedaan heeft…. véél te technisch voor mij hahaha Wel waren we héél blij dat het in ieder geval geen stroomuitval was. Dat modem komt wel goed! Ze stuurden nog wel even een foto van iets wat bij ons in de voortuin staat…. mooi!

     

     

De auto op de parkeerplaats in Peñiscola en toen richting de haven. Daar waren we tenslotte nog niet geweest. We gingen zitten op een terrasje en bestelden koffie. Ineens kwamen er allemaal mensen aan: het bleek dat het tijd was dat de vissersvloot binnenkwam. Dat was top zo op de eerste rij zittend 🙂  Teruglopend zagen we nog een mevrouw die zat te netten breien…

  

We liepen naar boven richting het kasteel…. pfff wát een klim. Daarna scoorde ik de ontbrekende souvenirtjes en Chris bleef héél wijs op een muurtje in de schaduw buiten zitten. We liepen de weg terug naar beneden maar dan via de andere kant dan de vorige keer. Wat is het een mooi stadje en ook al zo goed onderhouden en schoon overal.

        

We legden het tasje met spul in de auto, gooiden nog wat geld in de parkeerautomaat en liepen een klein stukje verder waar we als vaste gasten/goede vrienden welkom werden geheten…. hahaha slimme jongens 🙂 Chris wilde dit keer graag een Calzone en ik koos toch weer voor een Menu del Dia: meloen met ham, gegrilde kipfilet met friet en sla en een Flan voor mij als toetje… Chris nam ijs. Daarna namen we allebei koffie. Nadat ik betaald had kregen we een hand, werden we bedankt en werd er geopperd dat we morgen maar terug moesten komen…. dacht het niet mannen hahaha we vliegen zondag terug naar huis maar wie weet… in de toekomst?

     

We reden terug richting ons huis over de N340. Ik vroeg op een gegeven moment aan Chris of we niet via binnendoor weggetjes konden gaan? Nou dat kon dus: Chris kan dat 🙂 Het was werkelijk een geweldige weg. Nou had ik nog 3 fotowensen op mijn lijstje: een sinaasappel/mandarijnboom waar de vruchten nog aanhangen, die rode dingen op de middelste foto (waarvan ik vanuit de auto niet kon zien of het bloemen of vruchten waren) en de artisjok (tenminste ik denk dat dat het is). Nou, op die binnenweggetjes zijn er dus 2 gelukt…. én nog een bonus! Hoe top…. nou alleen die sinaasappel/mandarijnen nog maar tot nu toe stonden die óf aan een drukke weg waar je niet zomaar kunt stoppen óf achter hekken. Dat blijft dus nog een doeletje 😉

        

Vlakbij Oropesa del Mar ligt Torre de la Sal. We waren daar nog niet geweest maar kwamen daar nu langs. Hup… even de auto uit en kijken. Mooie rotspartijen in de zon en teruglopend nog even op een bankje voor een shagje waarop ik Chris vraag of hij die mooie gigantische cactus ziet? Je bedoelt die schoonmoedersstoel? Ik begin te lachen en hij zoekt het op op Google…. echt wel dus! Geweldig 🙂 Daarna reden we achterlangs door richting ons appartement en konden eindelijk een foto maken van het reuze kunstwerk op de rotonde.

We hadden alweer een fijn daggie: mooie dingen gezien, lekker gegeten en zeer relaxt gedaan (nou ja, behalve die klim naar boven dan). Thuis aan de koffie/thee en de voetjes omhoog. Morgen? Nou één onderdeel weet ik: onze huisbazin is over vanuit Engeland en die vond het erg leuk om met ons koffie te drinken. We hebben met haar afgesproken om 4 uur. En verder…. 😉

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image