Terugreis Valencia – Rotterdam zondag 3 juni 2018

Wat een reis!

Zeer slecht weer, harde regen en fel onweer, tijdens het rijden naar het vliegveld op zondagmorgen. Eigenlijk onverantwoord maar weinig keus als je een vlucht moet halen. Behoorlijk wat gestress omdat we in eerste instantie in de verkeerde parkeergarage waren om de huurauto terug te brengen: de plek zien maar er niet kunnen komen vanwege hele hoge betonnen obstakels. Een zeer onvriendelijke dame die weigerde de slagboom open te doen omdat we eerst het kaartje moesten betalen. Weer helemaal terug dus, €1,00 betaald en toen weer terug naar de slagboom, uitrit uit en de volgende inrit weer in. De rest staat in het verhaal naar Transavia hieronder….

      

Uiteindelijk op maandagmorgen om 8 uur gepland en om 20 over 8 vertrokken naar…. Schiphol. Prachtig weer én een wel héél bijzonder ontbijt onderweg 😉

      

Toen we per bus weer terug waren in Rotterdam liepen we naar de parkeerplaats… betalen, o nee toch niet geen bon aanwezig… bellen en dan doorgestuurd worden naar de informatiebalie in de aankomsthal (lees: weer helemaal terug lopen dus) Dat was teveel op dat moment 😉 we besloten om bij Hotel Wings op het terras wat te drinken en vooral ook wat te eten en dat was lekker, erg lekker!

   

Daarna parkeerticket geregeld en toen konden we eindelijk naar huis. Weg uit de drukte ook…. want het was er erg druk! Onderweg hebben we nog koffie gedronken bij een benzinestation bij strand Nulde (geloof ik) en daarna nog een keer gestopt voor een shagje bij Dekkersland.

Zondagmorgen om 5.10 in de auto gestapt en maandagmiddag om 17.10 reden we onze oprit op. Totaal 36 uur onderweg geweest en daar een krappe 5 uur van geslapen in het hotel. Wij als ervaren reizigers hebben ons goed gedragen…. en zijn nu toch wel all-round dacht ik zo 🙂 🙂 🙂

Het onderstaande schreef ik naar Transavia….. en dat zegt alles wel denk ik!

Hallo, we hadden een terugvlucht geboekt vanaf Valencia naar Rotterdam. Toen we zondagmorgen richting het vliegveld reden was het behoorlijk slecht weer en het bleek, na het inchecken en de douane, dat onze vlucht niet kon vertrekken maar we wisten niet waarom.
We zouden om 9.45 vertrekken en ik kreeg om 9.53 een sms met de melding dat de vlucht vertraagd was en de nieuwe tijd was 10.30. Er kwam geen informatie van de medewerkster bij de gate omdat zij het ook niet wist. Er kwamen vervolgens 2 mannen (piloten?) vertellen dat er blikseminslag geweest was, maar dat de schade mee leek te vallen. Er moest een trap komen zodat de plekken geinspecteerd konden worden en dan was de verwachting dat we alsnog konden vertrekken maar ook dat het niet duidelijk was over hoeveel tijd dat dan zou zijn.
Om 10.23 kreeg ik weer een sms met de melding dat de nieuwe verwachte vertrektijd 11.15 was.
Om 10.58 kreeg ik een nieuwe sms met een verwachte vertrektijd van 11.45. Daarna kwamen ‘de mannen’ nog twee keer een update geven. De informatie was dat er geen lange ladder beschikbaar was en dat er geen hoogwerker op het platform mocht. Transavia bleef zoeken…. verdere informatie kwam er niet.
Wel kregen we rond het middaguur per persoon een voucher van €3,50. Dit werd niet gecommuniceerd door de medewerkers: ineens zie je mensen naar de balie lopen en dan komen ze terug met een strookje in de hand…. als je dan vraagt wat het is blijkt het een voucher te zijn die je af kunt halen.
Er kwamen vervolgens nog kopietjes op de balie te liggen met regels voor vertraging/annulering van een vlucht (dat belooft niet veel goeds) en dat was de “informatie” dan weer. Zonder verdere uitleg want de dame achter de balie sprak gebrekking Engels maar deed wél haar best!
Om 15.31 kreeg ik weer een sms met een nieuwe verwachte tijd van 16.00. We hebben vanaf dat moment ook geen piloten meer gezien. Er bleken nog vouchers uitgedeeld te worden van €5,00 p.p. maar die hebben we niet opgehaald.
Om 17.02 kreeg ik nog 1 sms met de melding dat de nieuwe verwachte tijd 8.00 was.
8 Uur? Dat was dus de volgende dag!
We zagen ineens mensen met handbagage weglopen en toen we in de gaten hadden dat dat onze medepassagiers waren liepen wij ook naar de balie: leeg. Géén informatie over hoe en wat en ineens een lege balie bij de gate. Er stond een dame in de buurt van de balie (ander kleurtje kleding aan) en zij kon ons gelukkig nog vertellen dat we naar de balie van Swissport moesten gaan om onze bagage op te halen én een voucher voor een hotelovernachting met vervoer van en naar de luchthaven. We werden naar de balie beneden gestuurd waar we een zeer gestresste medewerkster zagen met een groep mensen ervoor die van de gecancelde vlucht naar Eindhoven kwamen (50 pers.)  Uiteindelijk waren we aan de beurt en konden we onze koffer ophalen. Een medereizigster vertelde ons dat haar man inmiddels 1 verdieping hoger in de rij stond voor de hotels/vervoer. Pardon…. nog een balie… nog een nieuwe rij? En nog steeds geen enkel persoon om vragen aan te stellen of om informatie van te krijgen.
Door naar boven en daar stond een rij…. een hele lange rij. We hebben er gestaan van 18.00 tot 22.45. Toen hadden ook wij een hotel toegewezen gekregen en was er een taxi. Taxi’s (4 stuks totaal) waren trouwens nauwelijks beschikbaar omdat het zondagavond was en ze allemaal in de stad zelf rond reden. Op onze vraag of er ‘s morgens ook een ontbijt in het hotel te krijgen was wist men geen antwoord te geven. Dat moesten we maar even navragen in het hotel.
Om 23.00 checkten we in bij het hotel en daar bleek geen ontbijtmogelijkheid te zijn omdat wij om 6 uur weer vertrekken moesten en het ontbijt pas om 7.00 geserveerd werd. We hadden dus een zeer korte nacht, na een hele dag op het vliegveld rondgehangen te hebben (vanaf 7.15 tot 22.45) zonder accurate informatieverstrekking of aanspreekpunt, naar het hotel en vervolgens om 5.45 weer met de taxi terug naar het vliegveld.
Direct daar weer in de (lange) rij om in te checken wat in eerste instantie niet ging omdat onze (nieuwe) vluchtinformatie nog niet in het systeem stond. Uiteindelijk aan de beurt en toen door de douane. Bij de gate opnieuw in de rij omdat ons bij het inchecken verteld was dat we niet, zoals we geboekt hadden voor de heen- en terugreis, een stoel hadden besproken. Op deze vlucht werd dat losgelaten? Ook kwamen we er bij het inchecken achter dat we niet naar Rotterdam terugvlogen maar naar Schiphol en dan verder vervoerd zouden worden met bussen.
In het vliegtuig sprak de purser uit dat het fijn zou zijn als iedereen op de stoel zou gaan zitten waar ze de oorspronkelijke vlucht ook zouden moeten gaan zitten. We kregen excuses (tot 3 maal toe) en een drankje aangeboden uit naam van Transavia. Lief…. maar ik had een broodje oid als ontbijt véél meer op prijs gesteld in dit geval!
De inzet van bussen op Schiphol was prima!
Terug bij de parkeerplaats waar we onze auto geparkeerd hadden voor 14 dagen, bleek dat er nog eens €30 overheen kwam omdat we een volle dag later dan gepland de auto kwamen ophalen. Dankzij een zeer attente baliemedewerkster op het vliegveld Rotterdam hoefden we niks te betalen en mochten we zo uitrijden.
Wij begrijpen dat vluchten vertraagd of geannuleerd kunnen worden door bijzondere omstandigheden. In dit geval zou dat ws de blikseminslag zijn. Echter, het probleem hier was niet de inslag zelf maar het niet voor handen hebben van de juiste apparatuur (ladder/hoogwerker) om de inspectie uit te voeren. Er is ons verteld dat, als die voorziening er geweest zou zijn, we binnen een redelijke termijn alsnog hadden kunnen terug vliegen. Ook het ontbreken van de (juiste) informatieverstrekking door medewerkers die geen of nauwelijks informatie hadden heeft ons erg gestoord. Het moet niet kunnen dat aanwezige baliemedewerkers niet of nauwelijks Engels spreken waardoor er allerlei extra vertraging optreedt. Ook de hoeveelheid medewerkers (afhandeling bagage en hotelvouchers) was zeer minimaal zodat er zeer lange wachtrijen en wachttijden waren. Er werd niet ingespeeld op de hoeveelheid passagiers van 2 complete vluchten die ergens ondergebracht moesten worden. Het is in onze ogen niet acceptabel om mensen zolang te laten wachten.
We hebben diverse malen met Transavia gevlogen tot volle tevredenheid. Maar deze terugreis, voor ons totaal 36 uur vanaf vertrek appartement tot weer thuis in eigen huis, heeft ons veel geleerd en extra’s gekost op gebied van eten/drinken (extra duur op een luchthaven) daar voorzien die twee vouchers natuurlijk lang niet in.
Ik ben steeds positief gebleven (zit in mijn aard) zeer zeker ook naar de aanwezige negatieve medereizigers, omdat ik wel snap dat je niet zomaar een vlucht kan cancellen en zoveel passagiers ergens gemakkelijk onder kunt brengen. Ik heb uiteindelijk de baliemedewerkers van Swissport een compliment gegeven voor hun inzet: dát verdienden ze. Maar…. ik vind ook dat Transavia hier toch een duidelijker rol in had moeten hebben. Laat in zo’n geval desnoods iemand van de crew zichtbaar zijn en vooral ook aanspreekbaar. Mensen willen op dat moment graag informatie en misschien ook gewoon een luisterend oor daarmee voorkom je mijns inziens heel veel ontevreden klanten! Daarnaast vind ik het erg belangrijk om dit verhaal te doen in de hoop dat Transavia als organisatie eens kritisch naar de afhandeling kijkt zodat dit in de toekomst veranderen kan.
Natuurlijk vraag ik een teruggave. Geen idee of we er recht op hebben maar een fatsoenlijke compensatie voor de landurige vertraging zou op z’n minst netjes zijn.
In afwachting van een reactie, met vriendelijke groet,
Ina Brongers
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Terugreis Valencia – Rotterdam zondag 3 juni 2018

  1. Roely schreef:

    Jemig! Wat een verhaal. Heel goed verwoord richting Traanavia ?
    Ben benieuwd naar hun reactie!

  2. Ina schreef:

    Er was iemand die noemde ze Transvertragia ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image